top of page
Writer's pictureMarina Christou

Έκθεση: Η Αφροδίτη και η ουσία της γυναικείας ύπαρξης

Μια όμορφη, πρωτότυπη εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διοργανώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Βρύση", δίπλα στο Αμφιθέατρο Χλώρακας 



Η έκθεση «APHRODITE AND THE ESSENCE OF WOMANHOOD» πραγματοποιήθηκε με την ευγενή υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ουράνιο Τόξο» στην Κύπρο και την πολύτιμη στήριξη των: κ. Νικόλα Λιασίδη, Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλωράκας, κ. Ανδρέα Κυριακού, Πρόεδρο Πολιτιστικού/Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, OPAP Κύπρου, Radio Rock FM και Πολιτιστικού/ Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας (Π.Π.Ο.Χ).


Δείτε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την έκθεση εδώ



Οι Nata και Anya Eremina παρουσίασαν ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό έργο για την ουσία της γυναικείας ύπαρξης, που έχει την εγγενή δύναμη να επηρεάσει. Πέντε έργα τέχνης ζωγραφισμένα από την Anya, σε καμβάδες μήκους 3 μέτρων! Οι ομιλίες έγιναν σε τρεις γλώσσες: Ρωσικά, Αγγλικά και Ελληνικά, κι αυτό είναι συμβολικό, καθώς η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ενώνει τον κόσμο!  




«Όλα ξεκίνησαν, όταν η συνεργάτιδα μου Ksenia Kudasova, η οποία είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης, η κόρη μου Anya και εγώ, αποφασίσαμε να σας διηγηθούμε την ιστορία της ζωής μας!  Έτσι, σε πέντε καμβάδες μήκους τριών μέτρων, δημιουργήσαμε την διαδρομή μιας γυναίκας 100 ετών, ανέφερε σε ομιλία της η Nata Eremina. Μέσα από πέντε γυναικεία αρχέτυπα: Κορίτσι, Ερωμένη, Μητέρα, Επαγγελματίας και Βασίλισσα, η έκθεση βάζει το κοινό στη διαδικασία να σκεφτεί, εάν το ταξίδι μιας γυναίκας, από την κοριτσίστικη αγνότητα μέχρι την σοφία, διαθέτει υπερχείλιση σκέψεων και νοημάτων.   


Η καλλιτέχνις Nata Eremina, ως ερευνήτρια των νοημάτων της ζωής, σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι διερευνά τα ακόλουθα θέματα: 


- Τα διαφορετικά στάδια στη ζωή μιας γυναίκας,  τα νοήματα σε κάθε φάση της ζωής της

- Τον ρόλο της γυναίκας και την θεά που βρίσκεται μέσα της 

- Την δυναμική των γυναικείων σχέσεων 

- Τα δυνατά και αδύνατα σημεία της γυναίκας, τις δυνατότητές της, τους πόρους που χρειάζεται, τις στρατηγικές της, τα εμπόδια που συναντά στο δρόμο της ζωή της



Η έκθεση, τα έργα τέχνης και οι ομιλίες από τις: Μόνικα Φ. Κυριακού, Ψυχολόγο, ερευνήτρια του ρόλου της Αφροδίτης στην Κύπρο και Julia Khudyakova, ειδική ομιλήτρια παγκοσμίους κλάσης στην διαμόρφωση ελεύθερων σχέσεων με άλογα και ανθρώπους, είχαν σκοπό να αποκαλύψουν τις δυνατότητες της γυναίκας αλλά και τους πόρους που χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα βασίλειο σημασίας και διαφώτισης. 


Την ημέρα της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε σε τρεις γλώσσες (Ρωσικά, Αγγλικά, Ελληνικά) το master class «Lanterns of meanings» από την Natalia Arsenova και την Oksana Avramenko, που σκοπό είχε να εμβαθύνει τις γυναικείες σχέσεις μέσα από εμπειρίες γυναικών απ’ όλο τον κόσμο, προσφέροντας διαφορετικές οπτικές, και το master class «Postcard in scrapbooking technique» από την Lyudmila Kodymskaya.  



Η Marina Shalyapina έστησε έναν 'σταθμό τσαγιού' καλωσορίζοντας με χαμόγελο τους επισκέπτες, ενώ η οικοδέσποινα Darian, δημιούργησε μια όμορφη και ξεχωριστή ατμόσφαιρα για όλους τους παρευρισκόμενους.  


Η έκθεση φιλοξένησε επίσης σπουδαίους καλλιτέχνες, που με τις ερμηνείες τους μάγεψαν τους παρευρισκόμενους. Η συναυλία «Festival of Meanings» περιελάβανε ερμηνείες από τους: Lyudmila Baranovska, του Μουσικού Σχολείου Πάφου με τραγούδια στην ελληνική, γαλλική, ισπανική και αγγλική γλώσσα, Όλγα Γκρέκο, Alisa Donchak, Olesya Prozhivalskaya, Αναστασία Μαξίμοβα, και τραγούδια από την Χορωδία Γυναικών και την Σοφία Μπέλλα. Τη συναυλία άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, κ. Νικόλας Λιασίδης.



Η εκδήλωση είχε παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο την οικονομική στήριξη ενός μικρού κοριτσιού, της Amira, που γεννήθηκε τυφλή, ώστε να καταφέρει με ειδική βοήθεια να έρθει για διακοπές στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατίθονταν λαχνοί για συμμετοχή στην λαχειοφόρο αγορά με έργα τέχνης και άλλα δώρα, η κλήρωση της οποίας έγινε το βράδυ της εκδήλωσης. Μοναδικά έργα προσέφεραν οι καλλιτέχνες: Anastasia Andreeva, Ilona Za, Anastasia Krivenko, Lilia Dobrovolskaya, Natalia Arsenova και Yulia Maltseva. 


Με την στήριξη του κόσμου και τη σημαντική βοήθεια του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ουράνιο Τόξο» στην Κύπρο, συγκεντρώθηκε το ποσό των 540 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τα έξοδά της Amira. 



Όλοι οι συντελεστές της έκθεσης, ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τους ταλαντούχους καλλιτέχνες της συναυλίας που συνέλαβαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο με το ποιοτικό επίπεδο και τις ερμηνείες των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.


Εκφράζουμε επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας για την σημαντική συμβολή τους, τις υπέροχες μούσες μας - εθελόντριες, που στήριξαν μοναδικά την έκθεση αλλά και τις οικοδέσποινες της εκδήλωσης για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση με κάθε τρόπο αλλά και όσους προμηθεύτηκαν λαχνούς υποστηρίζοντας τον σκοπό μας, είτε ήταν παρών είτε όχι. 



Αυτή ήταν η πρώτη έκθεση της Nata Eremina στην Κύπρο, το νησί της Αφροδίτης! Μια έκθεση εμπνευσμένη από την αρχαία Ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς, της προστάτιδας της γονιμότητας και της φύσης, του συμβόλου δημιουργικότητας και γυναικείου ταξιδιού. Το ταξίδι όμως, δεν τελειώνει εδώ! 


Θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη έκθεση το ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς η ΑΦΡΟΔΙΤΗ εμπνέει όλον τον κόσμο!


Όπως ανακοίνωσε στο τέλος της συναυλίας "Festival of Meanings", ο κ. Julian Peychev, Y.P. Creations, «το φινάλε της έκθεσης θα λάβει χώρα στις 8-10 Νοεμβρίου 2024 στο St. George στην Πάφο, στο πλαίσιο του Creators and Influencers Festival».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η έκθεση που αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο, θα έχει και πάλι ένα όμορφο σκοπό. Να βοηθήσει την μικρή Amira να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται για να ταξιδέψει στο νησί της Αφροδίτης για διακοπές. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των €2,150, όσα δηλαδή απαιτούνται για αυτό το ταξίδι.


Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της Nata Eremina στην τέχνη και τον πολιτισμό, ευχόμαστε η έκθεση σύντομα να πραγματοποιηθεί και στην Λευκωσία!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρων και φωτογραφιών με την προϋπόθεση ότι διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα. Το άρθρο θα πρέπει να έχει αναφορά και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το δημοσιευμένο άρθρο στο www.wise-star-videos.com.

コメント


bottom of page