top of page
Writer's pictureMarina Christou

Μοναδικά έργα τέχνης δώρισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde

Εμβληματικά γλυπτά στο Σιακόλειο κοσμούν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου



Σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, στην παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστήμιο Κύπρου Τάσου Χριστοφίδη και της Υφυπουργού Πολιτισμού Λίνας Κασσιανίδου, έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης των έργων.


Πρόκειται για τα έργα «The Piano Cube» και «Floating Pianos» του Βρετανού καλλιτέχνη Τιμ Βίνσεντ- Σμιθ (Tim Vincent-Smith) τα οποία φιλοτεχνήθηκαν επαναχρησιμοποιώντας δημιουργικά (upcycling) πιάνα, των οποίων ο χρόνος ευδόκιμης υπηρεσίας, ως μουσικά όργανα, εξαντλήθηκε.


Η Kyriakides Piano Gallery και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde αποφάσισαν αντί να τα καταστρέψουν, να τα προσφέρουν σε αυτή τους τη μορφή, δηλαδή ως γλυπτά, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έτσι, τα έργα κοσμούν από σήμερα, το Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).


Κατά τη διάρκεια της τελετής χαιρετισμό απηύθυνε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, Σταύρος Κυριακίδης.



Σταθερή επιδίωξη της Kyriakides Piano Gallery και του πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, είναι η συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών στην Κύπρο, στηρίζοντας τη δημιουργικότητα και αναπτύσσοντας καινοτόμες δράσεις που απευθύνονται στο σύνολο της κοινωνίας.



Δες αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό εδώ

Comments


bottom of page